Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Aanbod (Variant A)

Ruim 50% van de bewoners hebben zich ingeschreven voor glasvezel. De aanleg gaat dus door! Glasdraad Groningen start met de voorbereidingen op de aanleg van het netwerk.

Tijdens de vraagbundeling bestond het aanbod bestaat uit twee stappen:

1. Inschrijven
U schrijft zich in bij GlasDraad Groningen voor een glasvezelaansluiting. Wij vragen hiervoor een eenmalige vastrechtvergoeding van € 250,-. Deze betaalt u pas nĂ¡dat de aansluiting in uw woning is gerealiseerd.

2. Serviceprovider kiezen
Daarnaast moet u een abonnement kiezen bij een van de serviceproviders. Kies een pakket dat volledig bij uw wensen past en sluit een abonnement af. Dit kunt u doen tijdens de aanlegperiode tot en met 30 juli 2023.

  • Wanneer u zich aanmeldt na de vraagbundeling (mits de inschrijfdrempel van 50% gehaald is) dan betaalt u minimaal € 800,-.
  • Indien u geen abonnement kiest bij een service provider en u heeft zich wel ingeschreven voor glasvezel (stap 1), dan brengen wij u aan het einde van het project (30 juli 2023) eenmalig € 250,- serviceproviderkosten in rekening.
  • Bedragen zijn incl. btw. Er vindt indexatie plaats op de maandelijkse termijnbedragen.

Providers

Wij vinden het belangrijk dat u een abonnement kunt kiezen dat bij uw persoonlijke situatie past. Daarom bieden diverse serviceproviders hun diensten over ons netwerk aan. Zo profiteert u van voldoende keuzevrijheid. U kunt tijdens de aanleg een abonnement afsluiten bij een van de onderstaande providers.

Met postcode-huisnummer: 2132ML 888 kunt u alvast de pakketten bij de serviceproviders bekijken en vergelijken. Let op: dit is een bestaand adres uit Hoofddorp, u kunt hier geen diensten over bestellen.

afbeelding van provider KPN
KPN
afbeelding van provider XS4ALL
XS4ALL
afbeelding van provider Odido<br>voorheen T-Mobile
Odido
voorheen T-Mobile
afbeelding van provider Budget Thuis
Budget Thuis
afbeelding van provider Multifiber
Multifiber
afbeelding van provider Fiber.nl
Fiber.nl
afbeelding van provider Online.nl
Online.nl
afbeelding van provider SNLR
SNLR
afbeelding van provider Youfone
Youfone
afbeelding van provider Kliksafe
Kliksafe
afbeelding van provider Trined
Trined
afbeelding van provider Stipte.nl
Stipte.nl
afbeelding van provider Solcon
Solcon
afbeelding van provider Freedom
Freedom
afbeelding van provider RapidXS
RapidXS
afbeelding van provider W3Serve
W3Serve

Disclaimer: Bovenstaande lijst van serviceproviders kan na verloop van tijd aangepast worden in verband met wijzigingen bij de serviceproviders.

Waarom moet ik betalen voor mijn glasvezelaansluiting?

De aanleg van telecom (internet, telefonie en televisie) is geen nutsvoorziening zoals elektriciteit en water. Dat betekent dat de gemeente of overheid hier niet verantwoordelijk voor zijn. De aanleg van deze netwerken moet door markpartijen zoals KPN en ook GlasDraad ingevuld worden.

De kosten van het aanleggen van een glasvezelinfrastructuur wordt met name bepaald door de graafafstanden tussen de woningen. Omdat de kosten in de kleine kernen relatief hoog zijn, moeten wij een bijdrage vragen aan de bewoners. GlasDraad betaalt het overgrote deel van de aanleg, maar heeft een bijdrage van u nodig.

Andere vragen over kosten, aanleg of planning van glasvezel? Bekijk de veelgestelde vragen.