Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden december 2022

We nemen u graag mee in de planning zodat u precies weet waar u aan toe bent. Zodra de graafwerkzaamheden zijn afgerond, sluiten wij de woningen direct aan. Zodra uw woning is aangesloten, hoeft u alleen nog maar contact op te nemen met uw provider en kunt u gebruik maken van alle voordelen van glasvezel!

Schouwen

Inmiddels heeft de aannemer het merendeel van de woningen al geschouwd. Als uw woning al geschouwd had moeten zijn, maar dit nog niet gebeurd is. Neem dan contact met ons op.

Planning

Het gebied is verdeeld in 14 zogenaamde POP-gebieden, waar meerdere dorpen op worden aangesloten. Op de homepagina vindt u naast de planning ook de gebiedskaart waar deze POP-locaties te zien zijn.

VLAG-01 en BLW-01

In de gebieden VLAG-01 en BLW-01 worden momenteel graafwerkzaamheden verricht. Zodra deze gereed zijn zullen ook hier de huisaansluitingen gemaakt worden.

WEDE-02 en BLW-02

In de gebieden WEDE-02 en BLW-02 worden werkzaamheden opgestart. Er was even spraken dat we pas verder konden met onze werkzaamheden na de strenge vorst. Maar inmiddels zijn de graafploegen weer aan de slag gegaan.

WEDE-01 en MSK-01

In de gebieden WEDE-01 en MSK-01 zijn de voorbereidingen in volle gang. Onze aannemer heeft het ontwerp van de bouwtekening klaar en heeft groen ligt om deze gebieden op te starten. Ook hier zal nog in het eerste kwartaal van 2023 een start gemaakt worden.

Stagnatie van de werkzaamheden

Op dit moment halen we helaas niet de snelheid zoals we deze graag zouden zien bij de uitrol van het netwerk. We ondervinden vooral vertraging langs de provinciale wegen (welke ook door de dorpen heen lopen). De administratieve handelingen die nodig zijn om te mogen werken langs deze wegen leiden momenteel tot vertraging in de uitvoering.
We hebben daarom een aangepaste planning.

Beschikbaarheid serviceproviders

Als serviceproviders via GlasDraad hun diensten willen leveren in uw regio, moeten zij aan ons netwerk worden gekoppeld. Inmiddels zit de vaart er goed in. De verwachting is dat naast de huidige 10 providers, ook de toegang tot de overige 6 providers begin 2023 is gerealiseerd.

De serviceproviders waar u nu al toegang toe heeft:

Multifiber, Solcon, Weserve, RapidXs, Stipte, Fiber, Youfone, Freedom, Trined, en SNLR

De serviceproviders die begin 2023 beschikbaar zijn:

KPN, T-Mobile, Budget, Telfort, Xs4all en Online.*

  • Xs4all en Telfort zijn merken van KPN. Wij noemen deze merken nog omdat je als klant nog wel een dienst van deze providers kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld het behoud van email-adres