Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

We zijn van start met de aanleg van Glasvezel! We nemen u graag mee in de planning zodat u precies weet waar u aan toe bent. Zodra de graafwerkzaamheden zijn afgrond, sluiten wij de woningen direct aan. Zodra uw woning is aangesloten, hoeft u alleen nog maar contact op te nemen met uw provider en u kunt gebruik maken van alle voordelen van glasvezel!

PoP-locaties

Het netwerk begint bij de zogenaamde PoP-locaties. Dit zijn huisjes of speciale kasten waar de serviceproviders hun apparatuur in plaatsen, waar uw woning straks mee wordt verbonden. Een aantal van deze locaties zijn er al en kunnen wij direct gebruiken. Op andere plaatsen zijn nieuwe huisjes of straatkasten geplaatst.

Schouwen

Inmiddels heeft de aannemer het merendeel van de woningen al geschouwd. Als uw woning al geschouwd had moeten zijn, maar dit is nog niet gebeurd, neem dan contact met ons op.

Planning

Het gebied is verdeeld in 14 zogenaamde PoP gebieden, waar meerdere dorpen op worden aangesloten. Op de homepagina vindt u naast de planning ook de gebiedskaart waar deze PoP locaties te zien zijn.

Samenwerking met Acantus

Bij alle Acantus woningen hadden we een vlag geplaatst, deze hebben wij inmiddels weer opgehaald. Acantus vindt het belangrijk dat iedere woning een goede internetverbinding heeft. Daarom heeft Acantus besloten al haar woningen in Westerwolde aan te melden voor een glasvezelaansluiting van GlasDraad. Samen met de huurdersorganisaties ziet Acantus dit als een verbetering van de digitale bereikbaarheid van de regio en een investering voor iedere woning voor nu en later.